Ull er gull

1
Gradene synker hver dag som går, og butikkene har fått inn vinterens kolleksjoner av lekre ullplagg, men hva trenger du og når skal det brukes?
[td_ad_box spot_id=»sidebar»]

Varmeregulerende

Ull er varmeregulerende, noe som betyr at et plagg kan oppleves svalt på en varm dag og varmende på en kjølig dag. Ettersom små barn dårlig klarer å regulere temperaturen selv, er ull et godt alternativ til bomull. Dagens barneull er myk og deilig, og minner svært lite om den stikkende ullgenseren vi selv husker fra vi var barn. Nå fås de fleste plagg i kløfri ull, eller merinoull – og her har du mange valgmuligheter. Ull fåes i alle prisklasser, men som regel er dette noe dyrere enn bomull. Fordelen er at ull er elastisk, noe som gjør at størrelsene varer lenger. Om du velger å kle på barnet ull fra tå til spiss, eller kun en innerbody er opp til deg – men husk å sjekke barnets temperatur i nakken. Små barn kan lett bli overopphetet, og det er ikke behagelig å være for varm hverken for barn eller voksen.

Sparkedress fra Lillelam: 599,-
Sparkedress fra Lillelam: 599,-

Det finnes ingen regler som sier når på året ull skal brukes. Noen bruker ull hele året (sommerull), mens andre finner det kun nødvendig i de kaldeste månedene. Likevel er oktober – april er høysesongen for ull.

Atopikere og barn som ikke tåler ull

Selv om de fleste barn tåler ull godt, kan det være en fordel å starte med ett plagg før du kjøper inn for vinteren. Enkelte reagerer dårlig på ull, og da spesielt barn med atopisk eksem. For disse bør en heller finne andre alternativer. Noen barn med atopisk eksem tåler godt bomull/ull blandinger eller silke/ull blandinger,  mens andre reagerer på dette også. Et godt alternativ kan være å bruke silke eller bambus innerst, og ull som et ytterlag, eller plagg med bomull på innsiden og ull på utsiden.

 

Alternativer til atopikere

Bambus innerst og ull ytterst Memini: 349,-
Bambus innerst og ull ytterst Memini: 349,-
Bomull innerst og ull ytterst Cubus: 179,-
Bomull innerst og ull ytterst Cubus: 179,-
Bomull innerst og ull ytterst Joha: 279,-
Bomull innerst og ull ytterst Joha: 279,-

Hva trenger du?

Hvordan du bor, hvor kaldt det er ute og om babyen er varm eller kald av seg, er alle faktorer som teller med når det kommer til hva du trenger av ulltøy til vinteren. Noen heldrakter, bodyer og strømpebukser burde holde lenge, i tillegg til lue, votter og sokker. I Norge er det svært mange som selger ulltøy til barn, prøv forskjellige merker for å finne din favoritt.

Forslag til ull-garderobe:

  • 3 bodyer
  • 2 heldrakter
  • 2 strømpebukser
  • 1 ytterdrakt
  • 5 par sokker
  • 2 luer
  • 2 par votter

Ull er selvrensende og bør luftes ofte istedenfor å kjøres i vaskemaskinen i hytt og pine. Plagget bør selvsagt vaskes dersom det har fått flekker eller gulp på seg.

Votter Nameit: 89,-
Votter Nameit: 89,-
Tøfler Nameit: 279,-
Tøfler Nameit: 279,-
Body Hust & Claire: 249,-
Body Hust & Claire: 249,-
SHARE
Previous articleDen første babymaten
Next articleStella Baby
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008