Atopisk eksem og mat

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er en betennelse i huden som 1 av 5 barn får. Vanligvis vokser barnet av seg eksemet innen 3 års alder, men visste du at det er enkelte matvarer barnet bør være forsiktig med ?
[td_social icon_style=»4″ icon_size=»32″ facebook=»#» instagram=»#» twitter=»#»]

Få utslettene sjekket av lege eller helsesøster

Barneeksemet begynner ofte å vises i løpet av barnets første levemåneder, og kan oppstå som røde flekker og nupper på kinn, hodebunn, overkropp, armer eller bein. Eksemet kan føre til kraftig kløe og gjøre barnet utilpass. Om du er utsikker på om ditt barn har atopisk eksem, kan du få en lege eller

Før liste: Husk å skrive ned hvilke matvarer som forverrer eksemet
Før liste: Husk å skrive ned hvilke matvarer som forverrer eksemet

helsesøster til å se på utslettene. Det finnes nemlig matvarer som kan trigge eksemet den dag du begynner å innføre fast føde.

Matvarer som trigger eksem

Når du skal la barnet smake på ny mat, gjør det forsiktig. Innfør en-og-en matvare av gangen og vent på en reaksjon. Om eksemet blusser opp i den påfølgende perioden, kan du krysse av matvaren på «nei-listen». Ved ingen reaksjon går matvaren inn på «ja-listen». Dersom du bruker ferdigkjøpte middagsglass gjelder det samme, selv om du ikke har testet ut de enkelte matvarene i forkant. Reagerer barnet, er det noe i glasset som det ikke tåler. Vi vil da anbefale deg introdusere matvarene enkeltvis til du finner ut hva det er som barnet ikke tåler. Merk deg at selv om barnet reagerer på matvaren ved at eksemet blusser opp, betyr det ikke nødvendigvis at barnet er allergisk. Du kan introdusere denne maten på nytt når barnet har vokst av seg eksemet.

Typiske matvarer som kan forverre atopisk eksem:

Kumelk, egg, fisk, nøtter, syrlig frukt, sjokolade, jordbær, ketchup

Skal jeg kutte enkelte matvarer fra barnets kost?

Ikke sett barnet på diett eller kutt elementære matvarer fra barnets kost uten at det er i samråd med lege.

SHARE
Previous articleLær å elske din mammakropp
Next articleSlimproppen
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008