Derfor skal du begynne med smaksprøver

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Du har sikkert hørt at innføring av de forskjellige matvarene skal skje gradvis, men én skje av gangen. Men hvorfor er det egentlig slik? Og hvordan trappe opp?
[td_social icon_style=»4″ icon_size=»32″ facebook=»#» instagram=»#» twitter=»#»]

Når vi snakker om «smaksprøver», er dette for at du skal kunne forsikre deg om at barnet ikke er allergisk, eller på andre måter reagerer, på matvaren du gir han. Du bør gi smaksprøvene på morgen/dagtid fordi du da vil rekke å observere en eventuell allergisk reaksjon dersom det oppstår en. Du vil også se hvordan magen reagerer på maten, om barnet får vondt i magen, eller avføring uteblir.

Se også:

Den første babymaten

Hva er en smaksporsjon?

En smaksporsjon regner vi som 1 – 3 barneskjeer dersom det er første gang maten innføres. Reagerer ikke barnet? – Flott! Da kan du øke til en liten porsjon, for eksempel 1/4 av en full porsjon og se om dette går greit. Dersom ikke magen reagerer på maten, er det ingenting hinder i veien for å raskt øke til full porsjon dersom barnet vil ha.

Eksempel på opptrapping:

Dag 1: 1-3 skjeer

Dag 2: Pause

Dag 3: 4 – 8 skjeer

Dag 4: Pause

Dag 5: 1/4 porsjon

Dag 6: Pause

Dag 7: Full porsjon

 

Se også:

4mnd+ : 5 enkle oppskrifter alle kan klare

Når trenger barnet fast føde?

"Mange barn elsker å prøve nye smaker"
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008