Gulrotpuré

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Fra 4 måneder. Oppskriften holder til 2 porsjoner.
Ingredienser

Bruk gjerne økologiske råvarer når du lager babymat, slik får du den beste smaken.

4 stk gulrøtter

2 ss kaldpresset olje (extra virgin)

evt. litt meierismør

 

Slik lager du gulrotpuré

1. Skrell gulrøttene og skjær opp i like store biter for jevn koketid

2. Legg i en kasserolle med kaldt vann

3. Kok i 10-15 minutter til bitene er myke

4. Hell av vannet, og spar på litt. Dette bruker du til å spe ut puréen med.

5. Bland med stavmikser eller foodprosessor til jevn blanding, og tilsett smør om du velger det.

6. Tilsett oljen dersom puréen ikke skal fryses.

7. Spe på med kokevannet/mormelk/mme til ønsket konsistens dersom puréen skal spises umiddelbart.

 

Frysing

Dersom du skal fryse puréen, skal du ikke tilsette morsmelk/mme og oljen før frysing. Tilsett dette til det tinte måltidet rett før babyen skal spise den.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008