Hva menes med «Stripping» ?

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock.
Illustrasjonsfoto: Shutterstock. "Hva er egentlig Stripping? "
Er du førstegangssgravid har du nok stusset på ordet «stripping» som gjerne dukker opp på diverse fora når termin begynner å nærme seg. Men hva betyr det egentlig at jordmor «stripper deg» ?
[td_social icon_style=»4″ icon_size=»32″ facebook=»#» instagram=»#» twitter=»#»]

I svangerskapssammenheng betyr stripping at jordmor eller lege gjør en vaginal undersøkelse hvor hun løsner på fostervannshinnene for å modne mormunnen. Noen opplever at rier starter noen timer etter stripping, mens det for andre kan ta dager. Undersøkelsen i seg selv er ubehagelig, og for noen smertefull. For å kunne gjennomføre en stripping må mormunnen allerede være litt åpen, for at jordmor skal kunne få en eller to fingre inn. Stripping gjennomføres nærme termin, på overtid, eller på fødestuen dersom fødselen går trått. Det er du som gravid som bestemmer om stripping skal gjennomføres, og jordmor kan ikke gjøre dette uten ditt samtykke.

Det er vanlig med små blødninger i etterkant, i et eller to døgn, samt økt utflod. Du kan også oppleve hyppige kynnere, som enten går over i rier eller dabber av.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008