Vil du ikke vite kjønnet?

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Studie viser at kvinner som velger å la kjønnet holdes hemmelig til fødsel er mer åpne for nye opplevelser og har en avslappet holdning til livet!
[td_social icon_style=»4″ icon_size=»32″ facebook=»#» instagram=»#» twitter=»#»]

På den andre siden, er det gjerne perfektsjonistene som velger å få vite barnets kjønn, viser studien utført ved The Ohio State University. Studien viste at kvinner som velger å avstå fra å vite barnets kjønn under svangerskapet, på generelt basis er mer åpne for nye opplevelser og setter likestilling høyt.

– Disse resultatene tyder på at kvinner som velger å ikke vite babyens kjønn, ikke er så opptatt av å tre barnet inn i de tradisjonelle rollemønstrene med kjønnsfargede leker, klær og utstyr, sier Letitia Kotila, hovedforfatter av studien.

Forskningen ble gjort på 182 gravide kvinner i Colombus, som var med på et studie designet for å undersøke erfaringer og adferd knyttet til overgangen mellom svangerskap og foreldreskap. Av disse kvinnene var det om lag to tredjedeler som visste barnets kjønn før fødsel. Alle deltakerene utførte tester for å måle ulike aspekter av deres personlighet, som tanker rundt kjønnsroller, tro, forventlinger til foreldrerollen og perfeksjonisme.

Gutt? Jente?
Gutt? Jente?

– Studien viste at mødre som valgte å vite kjønnet på barnet, hadde en tendens til å være mindre utdannet, ha lavere inntekt i husoldningen og mindre sannsynlighet for å bli gift, sammenliknet med kvinnene som ikke viste. De scoret også høyere på «åpenhet for nye opplevelser» – noe som tyder på at disse er nyskjerrige og selvstendige. Disse kvinnene er kan være mer villig til å la sin graviditet utfolde seg naturlig og føler ikke det samme behovet for å avsløre kjønnet.

Mødre som visste kjønnet på barnet deres tendens til å være mindre utdannet, har lavere husholdningenes inntekter og hadde mindre sannsynlighet for å bli gift enn kvinner som ikke visste. I tillegg, vordrende mødre som scoret høyt i testen om «perfeksjonisme», og som da gjerne satt urealistisk høye standarder – hadde litt høyere sansynlighet for å finne ut kjønnet tidlig, sier Kotila.

Hva man til syvende og sist bestemmer seg for, er et personlig valg som du og barnefar må ta sammen. Kanskje er det spennende å vente?

SHARE
Previous articleHvor ofte skal babyen bades?
Next articleGulrotpuré
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008