Vinteren nærmer seg med stormskritt, og kanskje er du allerede i gang med letingen etter en god og varm vognpose til poden? Her er det mange ting å ting å tenke på – størrelse, materiale og ikke minst varmeegenskaper.

Hva bør du se etter?

En varm vognpose til vinteren bør være av dun, og gjerne også med et lag ull for å transportere bort fukt. Det utvendige materiale bør være vind og vannavstøtende, noe de fleste vognposer i disse dager har. Det kan være en fordel at posen du kjøper har «antiskli» på baksiden for å hindre at posen sklir nedover i vognen når barnet ligger i den, og hull til seler om du planlegger å bruke den i sportsdelen.

Tenk på at posen også må passe barnet dersom han eller hun vokser ut av vognbagen, og tar i bruk vognens sportsdelen i løpet av vinteren. Det er veldig kjedelig å kjøpe en ny og flott vognpose, for så å finne ut at den kun passer noen få måneder. Ta en kikk på lengdemålene som er oppgitt for å få et pekepinn på posens brukstid, eller velg en variant hvor du kan utvide posen etter en stund. Uansett bør du tenke på at vognposen nok skal følge barnet over tid, og i barnehagen hvor de fleste barn sover ute i vognene i ned til – 10 grader.

Legg spesielt merke til hvordan posen er utformet rundt området hvor barnets hode skal ligge. Det bør være mulig å snøre sammen hodedelen for å skåne mot ruskevær og vind.

VOKSI

Vognposene av merket Voksi har de seneste årene blitt svært populære. Du har kanskje tidligere hørt at ordene «voksipose» og «vognpose» av enkelte blir brukt om hverandre?

Voksi har flere modeller og er ment til å vokse med barnet. Dette betyr at det med flere av posene følger med en forlenger som kan festes på når barnet begynner å bli for lang for posen sin. Dersom du planlegger å bruke posen lenge kan Voksi være et godt substitutt til å kjøpe poser av to størrelser.

Voksi Urban 

Denne vognposen ble best i test da SIFO testet vinter-vognposer for Foreldre & Barn i 2011. Av posene som ble testet, var Voksi Urban den eneste som ikke begynte å brenne etter 3 sekunder, trolig fordi posen består av en blanding av ull og dun. Posen består av 90% dun og 10% fjær i overdelen, og har en underdel av 100% ull. Urban kommer med en forlenger som er enkel å glide på i bunnen når barnet blir større. Antiskli på baksiden. Snøring rundt hodedelen som kan strammes for et lunere miljø. Pingvinputen er avtakbar og kan vaskes ved behov. Det er tilrettelagt for hull til vognseler.

Mål:

Lengde: 85 cm

Lengde med forlengerdel: 115 cm

Bredde 45 cm.

Veiledende pris: 2199,-

 Voksi City

Alle Voki City vognposer produsert f.o.m. 2013 er laget med en kombinasjon av dun og ull – slik som Voksi Urban. Ettersom det fortsatt befinner seg poser fra tidliger enn 2013 i butikken, må du se etter merket «Voksi City dun og ull» dersom du ønsker den nye kombinasjonen. Glidelåsen er plassert på fremsiden med vindstoppere. Ved å dra glidelåsen helt ned, kan Voksi City brettes ut og benyttes som leketeppe på tur. Hodedelen kan snøres sammen, og stroppene er smart plassert utenfor barnets rekkevidde. Avtagbar klut under hodet. Posen har antiskli på baksiden og en forlengerdel som enkelt glides på nederst på posen. Tilrettelagt for vognseler.

Mål:

Lengde: 100 cm

Lengde med forlengerdel: 130

Bredde: 47 cm

Veiledende pris: 2199,-

Odenwalder Holly

Holly er en av de mest populære vognposene, med god grunn. Posen kommer

i en ekstra lang modell som gjør at barnet kan bruke samme pose som baby og småbarn.  Med antiskli i ryggen og snorer i toppen som festes i vognen, vil ikke posen skli. Odenwalder Holly har hull i ryggen til seler, dersom du vil bruke den i sportsvogn. Vær derimot oppmerksom på at disse hullene ikke passer til alle typer vogner på det norske markedet. Gjør derfor litt research for å være sikker på at den passer til akkurat din vogn.

Fyll: andedun

Lengde: 125 cm

Veiledende pris: 1899,-

7 A.M

7 A.M har hatt braksusess de siste årene, og posene går som varmt brød i norske nettbutikker. Deres mest populære variant, Le Sack iglo, kommer i flere varianter:

  • S: 90 cm (0-1 år) – for bilstol / bagvogn
  • M: 100 cm (0-2 år) – for bilstol / bagvogn / sportsvogn
  • L: 110 cm (0-3 år) – for sportsvogn

7 A.M Le Sac Iglo

Kommer i en rekke forskjellige farger. Dersom du planlegger å bruke posen i vogn, bør du velge medium eller large. Posen er laget av syntetisk fiberfyll, og passer derfor best på sure høst/vår-dager, samt mild vinter.

Fyll: syntetisk fiberfyll
Lengde: small: ikke oppgitt medium: 100cm large: 115 cm

Veiledende pris:

Small: 995,-

Medium: 1195,-

Large: 1295,-

SHARE
Previous articleNytt på menyen
Next articleEn perfekt fødsel!
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008