Et lite fåtall av gravide kvinner har opplever kvalme og oppkast utover de første 12 ukene.

Morgenkvalme er et begrep på kvalmen som mange kvinner opplever i første trimester av svangerskapet. Kvalmen starter ofte i uke 4-6 når morkaken øker produktsjonen av HCG. Den går vanligvis over av seg selv rundt uke 12-15 uten medisinering. Selv om navnet initsierer at kvalmen kun forekommer om morgenen, er ikke dette realiteten. Det er like normalt å være kvalm på dagen eller kvelden.

Oppsøk lege dersom kvalmen fortsetter utover det første trimesteret. Han kan bidra med råd og veiledning videre. Kanskje bør urinen testes for dehydrering? Noen kvinne utvikler av den sjeldne kvalmesykdommen Hyperemesis Gravidarum, som kan lede til vitaminmangel og elektrolyttforstyrrelser.

Det er fortsatt uvisst hva som forårsaker svangerskapskvalme, men teorier tyder på at det har å gjøre med den økende produksjonen av hormonen HCG. Stress og mangel på mat kan bidra til at kvalmen forverres. Dersom du opplever lett til middels kvalme, kan du prøve å spise oftere, ta ingefærtabletter fra helsekosten eller bruke armbånd mot reisesyke. Ta kontakt med lege dersom kvalmen blir et hinder i hverdagen og hindrer deg i normalt arbeid.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008