15 grunner til å reise med barn

0
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Å reise med barn kan være krevende. Her er grunnene til at det likevel lønner seg!
1. Du har en unnskyldning til å velge leilighet

Å reise med barn krever plass – spesielt hvis det er flere av dem. Mange velger derfor leiligheter fremfor trange hotellrom for og slippe å trå hverandre på tærne. I dag tilbyr mange hotell også rom/leiligheter med privat basseng, og stort bedre enn det blir det ikke!

2. Du pakker lettere

Barn krever mye bagasje. Du lærer deg derfor fort å prioritere og pakke fornuftig. For hva skal du vel med fem pocketbøker, fire par pensko og seks selskapskjoler på ferie med barn?

3. Det er billigere

Det er faktisk det! De fleste som reiser med småbarn velger hotell med all inclusive – eller leilighet med kjøkken. De som ikke gjør det velger uansett barnevennlige restauranter – og her koster det sjeldent skjorta. Pengene du ellers ville brukt på festing og shopping sparer du også – sånt har du hverken mulighet eller tid til med barn.

4. Du blir yngre!

Barn liker fart og spenning – og det er ditt ansvar å sørge for at det skjer. Badeland er en sikker vinner, og nå som du reiser med barn er det ingen som ser rart på deg når du kaster deg utfor i baderingen, eller er den som skriker høyest. Du gjør det jo for ungene, ikke sant?

5. Du slipper unna med det meste
Småbarnsforeldre er gjerne de som fortest klarer å hanke til seg sympati og forståelse. Toåringen må ligge i skyggen, derfor trenger du parasollen. Og solsengen. Barn er heller ikke de mest tålmodige. Derfor trenger du også å få komme først i køen(e).
6. Du trenger ikke å bekymre deg for plass

Barn står gjerne opp før solen så du er sikret favorittplassen ved frokostbuffeen, bassenget, stranden og på bussen. Siden de andre ikke kommer før timer senere uansett, får du også kjent på følelsen av å ha ferieparadiset helt for deg selv.

7. Du kommer lettere i kontakt med andre

Vil du komme tett innpå lokalbefolkningen, sender du ut ungen først. Reiser du alene er barn et uovervinnelig trekkplaster. Du er garantert på fornavn med hele hotellet og halve landsbyen før dagen er omme.

8. Barn stiller spørsmålene du ikke tør

Barn eier ingen hemninger. Når de først setter i gang er det dessuten nærmest umulig å stoppe dem. I tillegg er de lett mottakelige for ordre, så du får svar på spørsmålene du aldri ville turt å stille selv.

9. Du får faktisk gjort alt

Når du reiser med barn må alt planlegges. Hver utflukt, aktivitet, hver bidige dag. Og ingen barn i verden faller for «mañana, mañana». Ingen. De vet nemlig at «utsettelse» er synonymt med «kommer mest sannsynlig aldri til å finne sted.» Dermed får du faktisk opplevd og gjort alt du hadde planlagt – og enda litt til.

10. Du tar bedre vare på deg selv

Det første (og siste) mange foreldre gjør før avreise er og gå innom apoteket. Barna må ha solkrem. Og plaster. De må selvfølgelig også ha aftersun, medisiner og antibac. Og Mygga. Og propper til flyturen. Og reisesyketabletter. Og smertestillende tabletter, tabletter mot løs mage og tabletter mot hard mage. Og listen fortsetter. Siden barn heller ikke bør være i solen for lenge velger man som ansvarlige foreldre også skygge fremfor solstek – og vann fremfor øl. Så takk, barn!

11. Du kommer i kontakt med naturen

Det er lite barn elsker mer enn dyr. I tillegg til å dra deg med på alle dyreparker som finnes, blir de ofte bestevenn med gatekatten og eselet på hjørnet, adopterer like gjerne fem gatehunder og samler innsekter i en bøtte. «Se, mamma! Se pappa! En edderkopp! En kakerlakk! Kan den bo hos oss??»

12. Du kan spise med god samvittighet!

For barn betyr ferie store mengder is, godteri og spaghetti bolognese. Men selv om trollungene er grådige, blir de også fort mette. Og vi nordmenn kaster ikke mat. Så tre på deg smekken og spis det du egentlig hadde lyst til å bestille i førsteomgang – med god samvittighet.

13. Du er mer tilstede

Å reise med barn etterlater ikke mye rom til å lese nettaviser eller e-poster, oppdatere Facebook eller legge ut 1000 bilder på Instagram. De krever din fulle oppmerksomhet, rett og slett fordi alt er så spennende. Og alt som er spennende må selvfølgelig deles – med deg.

14. Du oppdager ting du ikke ville gjort på egenhånd

Barn stresser ikke. De forstår ikke konseptet. De har all verdens tid til å utforske hvert eneste gatehjørne – og tvinger derfor deg til å gjøre det samme. Dessuten ser barn verdenen gjennom andre øyne. De er fulle av fantasi og nysgjerrighet. Hver dag er en evig skattejakt, og når du reiser med barn har du både tid og muligheten til å være en del av den. La dem føre veien.

15. Dere får uforglemmelige minner

Å dele nye opplevelser er noe hele familien vil verdsette resten av livet. Gode minner går sjeldent tapt, og er mye mer verdifulle enn hvilken som helst nye leke. En ferie skaper ikke bare rom for opplevelser – de styrker også forholdene våre. Uten hverdagens stress får man virkelig muligheten til å tilbringe kvalitetstid sammen. Man lærer rett og slett hverandre å kjenne på helt nye måter. I tillegg har barn godt av å reise – de opplever nye kulturer, utvider horisontene sine og lærer seg og utforske verden på egenhånd.

Derfor lønner det seg å reise med barn, ganske enkelt!

 

(Kilde: Apollo)

Les mer om ferie med barn på Apollo

 

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008