Hva kommer først – mobiltelefonen eller barna?

0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sitter du ofte med nesen i mobiltelefonen? Det er du ikke alene om. Ny forskning viser derimot at barn av hyppige telefonbrukere oftere føler seg tilsidesatt av foreldrene..

Det var en studie av AVG Technologies i 2015 som kom frem til at nært en tredjedel av barna følte seg mindre viktige når deres foreldre holdt på med mobiltelefonen under måltider, samtaler, tv-titting og lek. Undersøkelsen ble gjennomført på mer enn 6.000 barn i alderen 8-13år, fra Brasil, Australia, Canada, Frankrike, England, Tyskland, Tsjekkia og USA. 32 prosent av barna følte seg mindre viktige når foreldrene var distrahert av telefonen. Barna sa at de måtte konkurrere med teknologien for å få foreldrenes oppmerksomhet, og hele 28 prosent av foreldrene sa seg enige i dette utsagnet.

Ikke si, handle!

Vi er den første generasjonen foreldre som har tilgang på mail, sms, telefonsamtaler, internett mm til en hver tid i lommene våre. Selv om vi har hele den digitale verdenen tilgjengelig bare et tastetrykk unna, må vi ikke glemme at vi – og våre barn – lever her og nå. Selvfølgelig er våre barn viktigere enn en oppdatering på instagram eller snap fra en kollega, men hvordan kan de forstå om vi ikke viser i handling? Fra nå av; legg telefonen bort når du er med barna. La oss vise dem hvem som er viktigst.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/4/c/barnasutvalgte.no/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008